Pontgyűjtő számla

Bizsu ékszereinkről

Tudjon meg többet ékszer webáruházunkban forgalmazott ékszereinkről!

 

- A Stellux kristályokról

- A Swarovski kristályokról

- Gyűrűméret meghatározása

- Ékszerhasználati útmutató

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Partnereink

Ékszer webáruházunk TOP termékei

FIGYELEM! A most leadott rendeléseket május 27-én adjuk át a futárszolgálatnak. / 20% engedmény minden termékre! Kuponkód: MAJUS24

Ékszervarázs blog

Novemberi „bevásárlóünnepek” – a Singles' Day és a Black Friday

2020.11.09 15:55
Novemberi „bevásárlóünnepek” – a Singles' Day és a Black Friday

A karácsonyt megelőző, novemberi és decemberi időszakban mindenki számára nagy fejtörést jelent a tökéletes ajándékok beszerzése, amelyeket később, a fa alatt átadhat szeretteinek. Nem csoda hát, hogy ekkor alakult ki az év két legnagyobb bevásárlónapja, amelyet az ajándékot keresők, a kedvezményvadászok és a vásárlás szerelmesei egyaránt tűkön ülve várnak. Sokak számára ezek az események szinte maguk is piros betűs ünneppé váltak, innen ered az angol nyelvben elterjedt „bevásárlóünnep” és „bevásárló fesztivál” elnevezés.

Bár a két bevásárlónapról bizonyára már szinte mindenki hallott (akár reklámokban, hírekben vagy említés szintjén), viszonylag kevesen ismerik az eredetüket. A Singles' Day-t elsőként Kínában kezdték ünnepelni az 1990-es években, és külön érdekesség, hogy ekkor még semmi köze nem volt a bevásárláshoz. Kitalálói, egy csoport kínai egyetemista a szingliség ünnepének szánták, amint azt az elnevezés is mutatja, és ennek megfelelően választották megünneplésére a november 11-ét (11.11), amely csupa „magányos” számból áll. Bár az ünnep Kínában sem számít hivatalosnak, sok fiatal ünnepli és vesz részt az alkalmából szervezett (gyakran társkereső) rendezvényeken. Napjainkra azonban nemcsak a szinglik, hanem a bevásárolni vágyók kedvencévé is vált a Singles Day, hiszen nemzetközi szinten is egyre ismertebbé válik, és évről évre több áruház kínál csábító kedvezményeket ezen a napon.

A másik, jóval ismertebb karácsony előtti bevásárlóünnep a Black Friday, amely a leértékelt termékekért versengő vásárlótömegekről készült felvételek miatt az utóbbi években a hírekbe is gyakran bekerült. Eredete 1975. november 29-ére vezethető vissza, amikor a The New York Times ezen a néven említette az év legnagyobb kereskedelmi forgalmat hozó napját. Bár a „fekete” jelzőt általában negatív események jelölésére használják, az elnevezés beépült a köztudatba, és a november utolsó péntekjén tartott bevásárlóünnepet máig Black Friday, vagyis Fekete Péntek néven emlegetik. Napjainkban ráadásul már nemcsak egy napra korlátozódik: megjelent az úgynevezett Fekete Hétvége (Black Weekend) is, mivel számos áruház meghosszabbítja a leértékeléseket, és egész hétvégén kedvezményeket kínál.

A két bevásárlóünnep sok átalakuláson ment keresztül az évek során, melyek közül talán a legnagyobb az online áruházat elterjedésével következett be. Bár a Black Friday-re gondolva sokaknak az üzlete előtt kígyózó sorok jutnak az eszébe, a vásárlások nagy része áttevődött az online térbe. A koronavírus következtében kialakult helyzet miatt ez különösen nagy előnyt jelent, hiszen így az otthonunk biztonságában sem maradunk le a leárazásokról, és könnyedén megoldhatjuk az ajándékvásárlást. Segítségként összeállítottunk egy válogatást ékszer webáruházunk legnépszerűbb modelljeiből, amelyekre szintén vonatkoznak majd az idei év legjobb kedvezményei.