Pontgyűjtő számla

Bizsu ékszereinkről

Tudjon meg többet ékszer webáruházunkban forgalmazott ékszereinkről!

 

- A Stellux kristályokról

- A Swarovski kristályokról

- Gyűrűméret meghatározása

- Ékszerhasználati útmutató

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Partnereink

Ékszer webáruházunk TOP termékei

Minden terméket raktárról szállítunk 1-2 munkanapon belül.

Ékszervarázs blog

Ékszerhasználati útmutató

2015.05.26 08:07
Ékszerhasználati útmutató

1. Ékszerek tárolása:

Mivel az ékszereken nem csak viselés közben keletkezhetnek karcolások, ajánlott azokat egymástól lehetőség szerint elkülönítve, ékszerdobozban tárolni. A legfontosabb a kristályok érintkezésének elkerülése, ugyanis néhány esetben sérülést ejthetnek egymáson. Kiemelt odafigyelést igényelnek a gyönggyel díszített ékszerek is: a rendszeres tisztítás és a puha ékszertasakban való tárolás jelentősen meghosszabbíthatja az élettartamukat.

2. Ékszerek viselése:

A rendszeresen viselt ékszerek – különösen a gyűrűk – esetében szükséges azokat gyakran tisztítani, mivel a kozmetikai termékek, szappanok és kézkrémek tompíthatják ragyogásukat. Amennyiben szeretné hosszú ideig megőrizni ékszerei szépségét, érdemes elkerülni a mindennapi használatot. Háztartási munkák végzése (pl. mosogatás), vízzel való érintkezés (zuhanyzás, fürdés, strandolás), illetve alvás közbeni viselés pedig semmiképp nem ajánlott.

Az ékszereket díszítő kristályokra nézve a nem megfelelő igénybevételt jelentő tevékenységek (pl. kertészkedés, barkácsolás, sportolás) is rendkívül károsak, mivel előfordulhat, hogy közben megkarcolódnak vagy megrepednek.

Fontos, hogy ékszereit csak hajlakk, parfüm, vagy egyéb kozmetikumok használata után vegye fel, a kémia anyagok ugyanis károsíthatják az ékszereket. Használat után javasolt az ékszerek (legfőképp a kristályok) megtisztítása/megtörlése.

3. Ékszerek tisztítása:

Az ékszerek rendszeres tisztítás mellett sokáig megőrzik csillogásukat, a kristályok ragyogóak maradnak. Leginkább egy puha kendő (ékszertisztító kendő) használata javasolt, melyet időnként cserélni kell. Az ékszerek vízzel való érintkezését mindenképp érdemes elkerülni, fürdés és zuhanyzás közben viselésük tilos!